top of page

The bigger picture

E_WEB_03.png_content-type=image_png.png
E_WEB_12.png_content-type=image_png.png
E_WEB_13.png_content-type=image_png.png

daba vertaalt uit het Lets als 'natuur'. We willen je dichter bij de natuur brengen. Zowel de natuur om ons heen als de natuur in ons.

Als je de geschiedenis van de aarde in één jaar samenvat, verschijnt homo sapiens pas op 31 december rond 23:40. De volgende 18 minuten brengt de homo sapiens door als jager-verzamelaar en als deel van de natuur. In de laatste 2 minuten gebeurde al de rest.

Dus we kunnen onszelf voor de gek houden met de gedachte dat we hoog intelligente geëvolueerde soorten zijn en al onze problemen kunnen oplossen met de zoveelste uitvinding zoveel als we willen, maar het is gewoon niet waar. Ons lichaam en brein is nog steeds dat van een jager-verzamelaar. Bewerkt voedsel, geïmporteerde ingrediënten van ver kunnen niet leiden tot een gezond lichaam. Evenmin als pil na pil slikken om ons slaap-, gewichts- of concentratieprobleem op te lossen. Het vergaren van materiële goederen maakt ons ook niet gelukkig.

Wij geloven dat we door onze dagelijkse gewoonten te veranderen weer in contact kunnen komen met onze natuur en onszelf gelukkiger en gezonder kunnen maken en alles om ons heen kunnen helpen opbloeien. Doe meer met minder.

Het veranderen van dagelijkse gewoonten heeft ook een impact op ons milieu en onze industrie. Minder consumeren, langer meegaan met wat je hebt, repareren, herfabriceren, recyclen is essentieel voor een toekomst met meer mensen, meer mensen uit de middenklasse en een grotere stedelijke bevolking. Het is essentieel om ons te bewegen in de richting van een inclusieve, rechtvaardige, regeneratieve economie. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat we niet zonder hulpbronnen komen te zitten om onze comfortabele levensstijl te ondersteunen.

Met ons werk willen we bijdragen aan de 3 van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG) van de Verenigde Naties:

  • Doel 3: goede gezondheid en welzijn - door ons te richten op de basis van wat homo sapiens tot sapiens heeft gemaakt - voedsel, slaap, beweging.  

  • Doelstelling 12: verantwoorde consumptie en productie - door consumptiegewoonten en levensstijl aan te pakken.

  • Doel 13: klimaatverandering - door voorlichting en hulp bij het veranderen van schadelijke gewoonten.

bottom of page